Pennun matka pentulaatikosta uuteen kotiin. 

Pentujen syntymä 

Meillä nartut synnyttävät rauhallisissa olosuhteissa makuuhuoneissa.Nartulle on varattu oma laatikko synnytystä varten sekä lämpölamppu, jotta pennuilla on lämmin. Narttujen synnytystä valvoo joko minä tai tyttäreni Jenna. Pyrimme puuttumaan tilanteeseen mahdollisimman vähän, mutta joskus narttu saattaa tarvita apua esimerkiksi sikiökalvojen aukaisussa tms. Meidän nartut ovat pääsäntöisesti hyviä synnyttäjiä ja hyvin pienillä ongelmilla on näiden vuosien varrella selvitty. Aina ennen synnytystä varmistetaan, että tarvittaessa löytyy eläinlääkärin apu. 

Pennut kasvavat

Pennut asustelevat ensimmäiset pari viikkoa pienessä laatikossa emänsä kanssa, jonka jälkeen heidät siirretään isompaan laatikkoon ,jossa on tilaa liikkua. Viimeiset pari viikkoa ennen luovutusta pennut saavat tutustua vapaana lauman muihin koiriin (valvotusti). Pennut ovat myös alusta asti kosketuksissa ihmisen kanssa, niin aikuisten kuin lastenkin, joten meiltä lähtee hyvin rohkeita ja reippaita pentuja,jotka eivät ääntä säikähdä!

Pentujen ruokailu,madotus ja eläinlääkärissä käynti

3-4 viikon iässä pennut saavat ensimmäistä kertaa maistella kiinteää ruokaa(usein jauhelihaa tai raakaruoka NEUta). Nämä ovat hauskoja hetkiä seurata. Pentueiden välillä on isojakin eroja kuinka hyvin kiinteät alkaa maistumaan. Ennen luovutusta pennut madotetaan useaan otteeseen. Eläinlääkäri tarkistaa pennut sekä siruttaa heidät. Eläinlääkärin tarkistuksesta pennun ostaja saa todistuksen. Pennut myydään rekisteröityinä.

Pentupaketti

Pennun mukana perhe saa penturepun(sis. ruokaa,lelu,alennuskuponkeja Mustiin&Mirriin) sekä kattavan pentuoppaan. Mukaan tulee myös Tib-Sakin omat ohjeet esimerkiksi pennun ruokintaan liittyvistä asioista, sekä muistutuksia siitä, kuinka rutiinitoimenpiteiden kanssa pitää olla jämpti ja johdonmukainen. 
Pennulla on rekisteröidessä tietty nimi, mutta uusi omistaja saa valita pennulle mieleisensä kutsumanimen.
Uusi pennunomistaja saa myös kasvattajien täyden tuen. Tyhmiä kysymyksiä ei ole,vaan aina saa laittaa viestiä/soittaa kun joku askarruttaa mieltä, oli se sitten positiivista/negatiivista. Suosittelemme myös liittymään Tib-Sakin facebook-ryhmään, jossa vaihdetaan aktiivisesti kuulumisia kuvien kera.. 


Tib-Sak pennut ovat valloittavia, rohkeita, rämäpäisiä ja ihania. Mikäli sinä haluaisit pennun meiltä, olethan yhteydessä. Yhteystiedot löytyvät sivun yläosasta-> lisää -> yhteystiedot.